I dag skriver vi ännu lite mer om vår bästa vän, om hur vi kan semestra med dessa fyrbenta varelser samt om hur mycket en hund egentligen förstår.

 

hundarNågot som gör många besvikna är att det nyligen beslutats att hundbadplatser här och där stänger ner, som vi bland annat kan läsa om i den här artikeln i Kristianstadsbladet. När värmen är överhängande och hundarna sugna på spring finns det få saker som är bättre än att låta dem springa och leka i vattenbrynet. Men desto fler anledningar till att skaffa en timmerpool i trädgården från http://badspecialisten.se/ och bada med hunden där!

Annars kan det vara en annan god idé att ta med hunden på semester. I Aftonbladet kan vi läsa om hur det faktiskt finns ganska många hundvänliga campingar i Sverige. Men det finns en del saker att tänka på, som gör semestern lyckad för alla parter och dessa listar vi här nedan:

  • Använd AC när ni åker bil
  • Veva ner rutorna
  • Bind inte fast hunden vid bilen
  • Lämna aldrig hunden ensam i bilen
  • Köp skydd mot fästingar till hunden

Hunden är smartare än du tror

I en annan artikel, i Dagens Nyheter, kan vi vidare läsa om hur hunden faktiskt förstår mer än vad man kan tro, enligt ny forskning. En hund kan lära sig räkna samt skilja mellan verb och adjektiv. I samma artikel sitter forskaren med sina hundar utomhus, när han gömmar ansiktet i händerna och snyftar glömmer hundarna allt annat och kommer och gnyr samt puffar på honom för att se vad som är fel. Men när samma forskare plötsligt börjar gnola bakom sina händer slutar de genast bry sig och kan ägna sig åt att leka igen. Det visar på att hundar är väldigt empatiska djur som reagerar på mänskliga känsloyttringar. Hundar blir också generellt väldigt bekymrade av bebisgråt, även fast de aldrig träffat ett spädbarn, visar forskning. Hundar är vidare mycket bättre på att samarbeta med människan än vad den är på att samspela med andra hundar.

Hunden dras till människan, även om den är herrelös. Dessutom behärskar hundar mentalisering, som betyder att den förstår att människor ser på saker ett annat sätt än de själva. De är även bra att på att skilja på olika situationer och kan vara väldigt duktiga ögontjänare.