Har du köpt alla julklappar än? Till mamma och pappa, din partner och dina syskon? Kanske har du glömt någon? Din absolut bästa vän, husdjuret. Att köpa julklappar till sina älskade djur är ingenting nytt – men däremot är det någonting som blir allt vanligare. Sen är det klart, det är inte bara djurklapparna som blir fler. I Sverige väntas vi i år slå rekord i julhandeln – vi spås köpa julklappar för hela 75  miljoner kronor, en stor ökning från de senaste åren.

Hur mycket kommer du att lägga på din hund denna jul? Just hundar är det vanligaste husdjuret i Sverige och vi är vana vid att skämma bort hunden. Som exempel har man i den här artikeln från Sveriges Radio skrivit om hur det blir vanligare med kläder till hundar. Magnus Hammar, som arbetar i en djuraffär, säger att tidigare var kläder till hundar enbart en funktionsgrej men att det nu är tydligt att det även har blivit en modesak; det ska vara fint.

Julklappar till människor

Vad gäller julklappar i år är det som främst är en tydlig trend är att julklapparna handlas på nätet. Det kan vara allt från kläder till möbler, men det är allt fler som väljer att beställa produkterna via datorn istället för att gå en fysisk affär. Tips på de bästa alternativen vid onlinehandel:

    • Ska du köpa inredning har du mycket att vinna på att beställa på nätet. Främst för att du då får ett större utbud men även för att priset oftast sjunker. En rekommendation är Confident Living, där hittar du allt du behöver i inredningsväg. Till exempel hittar du massvis med taklampor på: http://confidentliving.se/produkter/belysning/inne/taklampor
    • Årets julklapp blev robotdammsugaren och det är självklart också någonting som rekommenderas. Detta är självklart en väldigt bra julklapp till den som har hund eftersom hundar hårar en del. Då kan roboten vandra efter hunden i jakt på håren. Hur hunden sedan reagerar på robotdammsugaren är en annan fråga.
    • Ett tredje tips, som varit väldigt omdiskuterat huruvida det känns bra eller inte – är att inte köpa julklappar överhuvudtaget istället. Det är ju dock någonting som krävs att hela familjen är överens. Kanske kan ni gå ihop och lägga en peng på välgörenhet istället för att handla till varandra? Men det är klart, hunden kan ju få ett nytt ben att tugga på – den har ju inte möjlighet att köpa det själv.