Än så länge är barnen i familjen ganska små, men när det blir större kan det bli aktuellt att ge dem ett eget litet hus på tomten.

Muji är ett japanskt företag som säljer prylar för hemmet, framför allt lådor och andra typer av förvaring. I Sverige kan man köpa deras prylar på Åhléns, men inte på alla varuhus utan bara på en del. I Japan, och i en del andra länder, har de dock egna affärer, och vi hoppas att de snart öppnar riktiga affärer i Sverige. De har nämligen presenterat en produkt som vi tycker verkar superintressant: en sorts riktigt kompakta friggebodar, ritade av kända arkitekter.

Fin friggebod

Konstantin Grcic har ritat en tvåvånings stuga med sovloft som är så liten att man inte behöver bygglov för den i Japan. Den är dock större än något av sovrummen hemma hos oss, och tack vare takhöjden känns den oerhört luftig. Dessutom har den ett ”flak” på framsidan som fälls ned och som fungerar som trädäck när det är varmt ute, men som också kan fällas upp för att skydda huset mot vädrets makter. Vi hoppas bara att det går att fälla ned också om man befinner sig inuti stugan.