Vad kan man ge i doppresent till ett nyfött barn? Många köper fotoalbum, andra ”min första” men det är inte heller ovanligt med fina silveraskar eller små söta badhanddukar. En doppresent skiljer sig från en födelsedagspresent på det sättet att det ska kännas lite mer långvarigt. Något som den nyfödda sen kan spara och ha i minne resten av livet.

Många tycker det är svårt att hitta en doppresent, men det tycker inte vi! Snarare är det svårt att bestämma sig för vilken det tillslut ska bli. Varför inte en pusselpall med namnet ingraverat? En svankudde eller en silverpläterad spargris? Här tipsar vi om vad man kan köpa för doppresent till den nyfödda och tar självklart inspiration från kungliga dop, närmare bestämt Adriennes!

Dopgåvor till en prinsessa

Det var den 8 juni i somras som Madeleines och Chris O’Neills dotter Adrienne föddes. Dopet ägde rum på Drottningholms slottskapell som har blivit lite av en tradition för familjen Bernadotte. Se detta mysiga bildspecial som SVD satte upp och som visar ett stort spektra av gäster med vackra klänningar och huvudbonader. Men vad fick då lilla Adrienne i doppresent av Sveriges regering? Jo, något mycket bedårande – en ukulele!

Med ukulelen hoppas regeringen att det ska stimulera till sång och musik i den kungliga familjen:

”Med dopgåvan vill vi uppmärksamma den rika skatten av svenska visor och sånger för barn. Vår förhoppning är att boksamlingen ska bidra till glädje och stimulera till sång och musik inom familjen” Läs hela pressmeddelandet här.

Låt dig inspireras av denna dopgåva eller hitta på något alldeles eget som dopbarnet kan ha glädje av senare i livet!