Pappa, far eller farsan, ja kär gubbe har många namn och nu är det snart dags att fira honom igen på årets Fars dag – och för en gångs skull vill vi vara ute i tid och dela med oss av vår familjs bästa farsdagstips.

barn leksakståg pappaAtt fira Fars dag kommer ursprungligen från USA och startades av Sonora Smart Dodd som levde år 1882-1978 och uppfostrades från 16 årsålder av sin far när hennes mor tragiskt gick bort. Därför ville hon hedra honom på något sätt och så föddes idén att även fäder skulle få en egen dag precis som alla mammor redan hade genom morsdag, skriver Expressen, och den första Fars dag firades därför år 1910. Dock var det inte förrän år 1966 som Fars dag blir en officiell dag i USA och sattes då till att infalla den tredje söndagen i juni – vilket är vad vi i Sverige från början också gjorde men nu infaller dagen istället andra söndagen i november för att inte krocka med mors dag. Så med andra ord har vi god tid på oss att planera en riktigt bra farsdagspresent, även om vi skulle vilja fira enligt amerikansk tradition.

Tips på bra presenter

Att komma på en bra present till pappa kan vara svårt att göra. Därför är det skönt när det finns redan paketerade presenter att köpa. Något man till exempel kan göra hos Godisboxen där man via adressen https://www.godisboxen.se/fars-dag-present/ kan beställa personifierade boxar perfekt anpassade för ens egen pappas personliga smak. Och varför inte överraska med en godisbox skickad till hans arbetsplats så han kan skryta för kollegorna vilket bra barn han uppfostrat? Alla föräldrar gillar ju att skryta lite. Men föräldrar, framförallt pappor av någon anledning, gillar också att öppna paket med prylar i, så glöm inte att också köpa någon liten present han kan få när han kommer hem. Både Aftonbladet och Sveriges Radio har listat en hel del bra tips som kan komma väl till pass när man letar efter ytterligare presenttnspiration!