Yes. Vår, äntligen. Det har varit över 10 plusgrader i nästan hela landet och i Umeå slog man värmerekord för mars.

Och när det har blivit vår finns det självklart en sak som en direkt börjar längta efter: 508247-lawn-mowerträdgårdsarbete. Nu är den absolut bästa tiden att börja förbereda för att få till din drömträdgård och till helgen nalkas sol, vilket gör att det kommer vara underbart.

Men innan du börjar arbeta med trädgården kan det vara bra att planera lite, vi bjuder på 3 smarta lösningar för året trädgårdssäsong.

  1. Välkomna insekterna! I år är det otroligt trendigt att värna om allting i trädgården, även de insikter som en kan ha tyckt vara ganska tradiga tidigare år. Därför bör du se över möjligheterna att göra ett hem för trådgårdens insekter, någonting du kan göra till exempel genom att placera ihåliga vassrör lite varsom i trädgården. Dessa kan insekterna krypa in och bo i. Det bästa är att det inte bara blir snyggt med rören utan även är väldigt bra för trädgården.
  1. Belysning årets viktigaste planta! Okej, belysning i trädgården har ingenting att göra med om du har gröna fingrar eller inte, men det kommer i år vara väldigt trendigt att leka med ljus i trädgården. Som exempel kan du använda sladd-fria lampor som skapar stämningsljus . Dessa gör att trädgården även är vid liv under kvällen när mörket kommer.
  1. Tomater, plommon, pumpa-plantor, färsk sparris: odla! I år är går man ett steg längre i den hälsotrend som varit och nu börjar allt fler odla sin egen mat – i den möjlighet som finns. Har du tillgång till en trädgård bör du absolut välja att odla allt som kan odlas, och låta de ta den största platsen i din trädgård.

Vi hoppas du kommer att njuta av att arbeta i trädgården och får det exakt som du vill ha det. Vill du följa alla trender? Vi har lyft fram årets trender i ett tidigare inlägg här.