Födelsedagen närmar sig och det är dags att börja planera barnkalaset. Nedan följer några enkla tips som garanterar att firandet blir en succé utan att kosta en förmögenhet.

Det kan bli fantastiskt roligt att sköta planeringen tillsammans med barnet som fyller år. Ofta finns det tankar, idéer eller något favoritämne som kan ligga till grund för hela kalaset. Temakalas brukar bli skoj både för gästerna och för födelsedagsbarnet. På https://www.calligraphen.se/sv/artiklar/barn/dop-kalasdekorationer/vimplar-girlanger/index.html finns allt från dukning till dekoration. En sagodukning i guld och rosa med vackra girlanger ramar in hela konceptet samtidigt som det blir mer pengar över till tårtan.

”Det har blivit vanligare att köpa färdiga barnkalaspaket i hyrda lokaler”

kan man konstatera i DN, men det kostar en hel del samtidigt som man missar glädjen att själv få fixa ihop barnkalaset. Ett gör det själv kalas blir dessutom en fin och speciell gåva till den som fyller år.

Personlig touch med kalasest

Det är varken svårt eller dyrt att ordna ett personligt kalas. Till ett kalas med sagotema går det bra att göra egna inbjudningskort som garanterat sysselsätter hela familjen. Temat låter gästerna komma klädda som de vill samtidigt som hela idén markerar att det kommer att bli en härlig fest.

Själva tårtan behöver inte bli varken komplicerad eller dyr den heller. En bra tumregel för ett barnkalas är att hålla det enkelt och en stor portion fantasi, färdigköpta tårtbottnar, favoritgodis och grädde räcker långt.

De flesta barn älskar överraskningar och en underhållande skattjakt blir pricken över i. Sommartid kan barnen följa en snitslad bana i trädgården tillsammans med en utklädd förälder. Skatten kan vara hemmagjorda chokladbollar tillsammans med en fantastisk saga innan discot börjar.