I Kungsbacka planerar man att bygga elva stycken bostäder, bakom en mur. Det handlar om ett område med bostadsrätter som ska dela på trädgård, pool och en boulebana. Runt omkring hemmet ska det finnas en mur på drygt en meters höjd, och den främsta anledningen ska vara att erbjuda trygghet.

Det ska handla om att bo som om man har en villa, men tillsammans med andra. Detta har skapat funderingar, är det verkligen någonting som behövs – och hur bra är det att vara så uteslutande? Samtidigt är detta någonting som är vanligt i andra länder, så varför inte i Sverige? Det är dessutom ingen som klagar när man bygger staket runt sin villa – vad är skillnaden?

Snyggt staket av sten

Om även du vill ha ett staket av sten är det lättare än du kanske tror att bygga upp. Det första du bör göra för att få till ditt staket är att se över vad för typ av sten du önskar. På www.alltisten.se hittar du olika alternativ. När du ska bygga ett staket av sten, du kan även kalla det en mur, så gäller det att se över vad du har för underlag. Det kan vara en god idé att prata med en geolog om du är osäker på vilken sten som passar ditt underlag. Du kan även välja att låta någon göra jobbet åt dig eller bygga muren själv. Att bygga en stenmur kan vara komplicerat men också utan problem, det handlar helt om vad för typ av sten du väljer, hur du vill att muren ska se ut och vad du har för underlag.  Det går även att ha en mur inomhus, någonting som blir allt mer populärt i och med den industriella trenden. Det är dock inte alla hem som kan bära upp en mur. I ett hem i Västerås bor Sarah och hon har en mur i sitt hem, och när man ser bilder från hemmet blir det tydligt hur mycket känsla den ger hemmet.