Snart är hösten här och då är det större risk att drabbas av inbrott. Men för att hålla tjuven borta kan man se till att installera ett larm och samarbeta med sina grannar.

kofot-inbrott-tjuv

I Dagens Nyheter kan man läsa att bostadsinbrotten ökar kraftigt i Stockholms innerstad. Antalet anmälningar om bostadsinbrott i Stockholms kommun ökar också och ökningen var som störst för villor och radhus. Men trots ökningen i dessa bostadstyper är det flest inbrott som sker i lägenheter och det område där flest inbrott skedde förra året var Östermalm. På Östermalm skedde nästan en fördubbling av antalet inbrottsanmälningar och nu har stadsdelen nästan lika många inbrott som den allra mest inbrottsdrabbade stadsdelen Södermalm.

Håll tjuven borta

Bor man i en lägenhet i Stockholm är det alltså hög tid att börja tänka på hur man kan hålla tjuven borta. Ett bra tips som experter och poliser rekommenderar är att skaffa sig ett inbrottslarm. På villaägarna.se kan man läsa att ett larm minskar risken för att drabbas av inbrott med hela 22 procent. Man kan även läsa där att fler och fler installerar ett larm hemma och att framförallt villaägarna är bra på att skaffa sig ett larm. Det finns mängder av olika larm på marknaden för den som är intresserad och exempelvis finns Sector Alarms villalarm som det pratas mycket gott om.

Ta hjälp av grannarna

Det finns självklart en del andra knep att ta till för att hålla tjuven på behörigt avstånd. Exempelvis är det väldigt smart att samarbeta med grannarna när det gäller detta. Att hålla koll på folk som kommer och går i kvarteret är en bra grej och även att alla grannar hjälps åt att se till att alla hus ser bebodda ut, även när någon är borta på semester.

”Låna ut garageuppfarten, be grannarna flytta saker på tomten, klippa gräset, ta in posten och diska för att det ska se ut som att ni är hemma.” Läs mer.