Att köpa bil är ett riktigt gissel. Det finns nämligen mycket som man måste tänka på. Bilköpet blir inte lättare av att många bilfirmor faktiskt försöker lura sina kunder.

5872782-man-with-car-documents-outside

På dt.se kan man läsa om en person som köpte en bil av en bilfirma som sedan visade sig vara trasig redan innan köpet. Den begagnade bilen som personen köpt skakade när den accelererade och två verkstäder konstaterade att båda drivaxlarna glappade. Firman som sålde bilen motsatte sig först att ge 75 procent av pengarna för bilen tillbaka eftersom de menade att köparen inte hittat några fel på bilen vid försäljningen. Ärendet anmäldes då till Allmänna reklamationsnämnden som ansåg att felet måste ha funnits där vi försäljning och de kräver nu att försäljaren ska åtgärda felet.

Vanligt att hitta fel

Att det visar sig vara något fel på en bil efter att man köpt den är inget ovanligt. Därför gäller det att man som köpare verkligen är noga med att undersöka bilen och se till att den firma man köper bilen från är proffsig. Detta gäller speciellt när man handlar begagnade bilar och extra viktigt är det när man handlar på nätet. Vill man handla från en bra bilhandlare på nätet kan man exempelvis kontakta de på Bilweb, som man når här. Man kan även klicka in på deras hemsida och hitta till exempel en Audi på http://bilweb.se/sok/audi/a3.

Bilfirmorna lurar kunderna

Förutom att många bilhandlare lurar sina kunder genom att sälja bilar som det faktiskt är fel på, finns det en hel del andra knep som de tar till. I Expressen kan man läsa att en del bilhandlare har demobilar som köparna får testköra med massor av utrustning och dyra motorer. Detta är för att köparna ska testköra bilarna och att det ska kännas bättre att köra än vad det faktiskt kommer att vara när man köper den riktiga bilen med rätt motor.