Många människor anser att hunden är vår bästa vän. För att ha råd med en Tibetansk Mastiff gäller det att man har otroligt djupa fickor. Den dyraste hunden såldes för hela 12 miljoner kronor och sägs ha ett lejons blod och ses i Kina som en otrolig statussymbol.

Att det är dyrt att skaffa hund är det många so skriver under på. I en tidning går det att läsa att en bulldog, Draco Malfoy, såldes för 100 000  euro och är otroligt attraktiv på marknaden. Men, ska man se till de hundar som säljs bäst så finns det bara en vinnare, och det är den Tibetanska Mastiffen som på en mässa för lyxhundar såldes för inte mindre än 12 miljoner kronor skriver Aftonbladet. Uppfödaren Zhang Gengyun säger att hunden har ett lejons blod och är kungarna av Mastiffer skriver Daily Mail.

Statussymbol

Denna hund är en oerhörd statussymbol i Asien, detta då det är en enormt stor hund och desto större hund desto rikare anses man vara. Detta då man behöver ett stort hem för att ta hand om hunden på bästa sätt, och i Kina är det många som bor otroligt trångbott – om man inte är oerhört rik.

Hund i Sverige

Att skaffa hund i Sverige är det många som göra och har man inte tid att ta hand om den på dagarna och att den kan vara med på jobbet så har de blivit allt mer populärt med hunddagis. Ja, när det kommer till att ha hund i Sverige så är det inte billigt heller, många väljer att låna pengar genom en oberoende låneförmedlare för att få ihop till summan som hunden kostar och sedan helt enkelt lägger om sina kostnader. För visst är väl en hund värt det när man får så mycket kärlek tillbaka?