Det mesta går i trender och ena dagen är något rätt för att nästa dag inte alls vara speciellt hett. Samma sak gäller för trädgårdar och här ser vi trender i allt från blomfärger till hur vi använder våra trädgårdar.

113790-garden-center

I Svenska Dagbladet kan man läsa att modet växlar inom trädgårdsvärlden och att det nu kommer bli trendigt med mörk romantik och pudriga pasteller i rabatterna. Den absolut största trenden just nu är dock blandningen av svart och vitt i trädgården. Nu ser vi minst lika många kombinationer av svart och vitt som grönt och vitt i trädgården. På grund av att det svartvita fått sådan genomslagskraft kämpar växtförädlare med att få fram en riktigt äkta svart växt. Just nu finns nämligen bara växter som är purpurfärgade eller brunsvarta i sin naturliga form.

Ta hjälp med trädgården

Den som vill hänga med i trenderna inom trädgårdsvärlden borde kanske alltså satsa på svart och vitt i trädgården. Men det finns självklart en rad andra stilfulla och trendiga grepp att ta i trädgården. Behöver man hjälp med sin trädgårdsplanering kan man faktiskt ta hjälp av Njuta Trädgårdsdesign som kan allt om trender i trädgården. Ytterligare något som man kan ta hjälp av för att hitta inspiration och vad som fungerar just nu i trädgården är en trädgårdsmässa. Här kan man läsa om att det mesta inom trädgård samlas på de mässor som hålls ett par gånger om året.

Odla mer hemma

Den som redan nu vill haka på ytterligare en trend som är stark inom trädgårdvärlden just nu, bör läsa mer om odling i trädgården. På Mynewsdesk kan man nämligen läsa att det är populärt att odla i trädgården och att även den som inte har en så stor trädgård, eller ingen trädgård alls, faktiskt kan odla sin egen mat hemma.