När du filmar din hund gör du som många andra, du kan inte få nog av din söta vän och vill att så många som möjligt ska få se dess manér, fluffiga päls och roliga beteende. Som tur är finns det gott om hundfilmer, både på Youtube samt som långfilm – att titta på och njuta av.

hundOm du har en gullig hund hemma har du garanterat en hel den hundvideor inspelade på din mobil. Och om du har otur kan du ha råkat tappa din telefon i marken när du filmat, vilket kan ha spräckt skärmen eller tagit sönder något annat. Som tur är kan du lämna in din iPhone 7 på skärmbyte när så skett, och få hem den som ny igen.

Hundfilmer är populärt bland biobesökare

Vi älskar våra husdjur och katter och hundar tycks ha en särskilt stor plats i våra hjärtan. Nyligen regisserade Lasse Hallström filmen ”A Dog’s Purpose” med bland andra Dennis Quaid i huvudrollen. Filmen bygger på en bok av författaren W Bruce Cameron, vilken även var med vid inspelningen som skedde utanför Winnipeg i Kanada. Filmen har fått kritik efter påstådd dålig behandling av hundarna som medverkade, något som filmteamet inte håller med om – de menar i stället att inspelningen hela tiden hade fokus på hundarnas säkerhet och komfort.

Förutom filmen ovan har även ”Den otroliga vandringen 3” kommit ut rätt så nyligen, där hundar och katter tillsammans vandrar och möter på faror i vildmarken. Det är en av uppföljarna till originalfilmen som kom ut 1993 och blev succé. Vi kan helt enkelt inte få nog av våra fyrfota vänner på film, vare sig det är på YouTube eller i långfilmer från Holywood. Vilken som är den bästa filmen hittills är svårt att säga, förutom de ovan nämnda har även ”Marley och jag” en stor fanskara bland biobesökarna.